Halv sju hos oss

 

Sexton personer samlades i början av april för den allra första middagen inom konceptet ”Halv sju hos oss”, en slags spinn-off på det kända tv-programmet som sänts på TV4 – fast utan kamerorna förstås. På menyn första kvällen: grekisk linssoppa toppad med fetaost, tzatsiki och bröd med cheesecake till efterrätt.

Alexandra Green Tetschet, teamchef för syd, IOGT-NTO, stod för maten på den inledande träffen, och är också den som är initiativtagare till middagsträffarna.
– Jag hade en tanke om att genomföra konceptet privat, men presenterade idén för IOGT-NTO Lund som nappade direkt och tyckte att det lät kul! Så nu träffas åtta olika nationaliteter på middag en söndag i månaden, säger hon.

Inför varje träff kommer det vara två personer åt gången som står för rätterna. Under första kvällen lät Alexandra Green Tetschet deltagarna intervjua varandra två och två för att sedan presentera varandra för resten av gruppen. Hon berättade även kort om IOGT-NTO.
– Första gången överträffade alla förväntningar – det var jättelyckat! Vi var eld och lågor efteråt. Det var en varm, härlig och tillåtande atmosfär med både skratt och allvar där alla lyssnade på alla, säger hon.

Läs mer här https://accentmagasin.se/nykterhet/halv-sju-hos-iogt-nto/